maanantai 25. lokakuuta 2010

Perheenlisäys: Wilma

Pitkästä aikaa aihe, jossa ei käsitellä valokuvausta. Oikeastaan aihe on jo pari kuukautta vanha, mutta kiireiden ja muiden syiden vuoksi tämäkin päivitys on jäänyt tekemättä. Tässä se kuitenkin on: uusin ja karvaisin perheenjäsenemme, Wilma.
Wilma on kotoisin Pietarista, josta se adoptoitiin 23.8.2010. Rotutaustasta ei ole pilkuntarkkaa tietoa, mutta ulkonäön suhteen Wilmassa on vähän kaikenlaista: väritys jonkinlaista saksanpaimenkoiraa, ruumiinrakenteessa kenties ripaus vinttikoirantapaista ja kaikkea siltä väliltä. Koira on kuitenkin terve ja luonteeltaan "Velmu" on kiltti, leikkisä ja utelias. Tulokas pärjäilee myös Siljan ja Nean kanssa mainiosti, eikä muidenkaan lasten tai aikuisten kanssa ole ongelmia. Wilma on uusia tuttavuuksia kohtaan aluksi toki hieman arka ja varautunut, mutta tutustumisen myötä ollaan pian kavereita kaikkien kanssa.

Remu
Lähialueelta löytyy aidattu ulkoilutus- ja koulutusalue, jossa käyn koiran kanssa 3-5 kertaa viikossa. Wilma nauttii leikkimisestä koirakavereiden kanssa samalla kun omistajat ottavat rennosti. Viimeksi paikalla oli kourallinen vanhoja tuttuja: Remu, Kelmi, Tyyne ja Aaretti.

Irlanninsusikoira-Remu on perusluonteeltaan erittäin rauhallinen kaveri, joka ei pienempien koirien pelleilyistä liikoja piittaa. Tämä ei onneksi tarkoita sitä, että Remu olisi vakava kuin koomapotilas, sillä herra kyllä tarpeen vaatiessa osaa myös ottaa rennosti ja leikkiä siinä missä pienemmätkin sesset. Miehenkokoinen (säkäkorkeus about metri ja elopainoa noin 80 kg) koira on melko jännä näky, kun se liikkuu kuin koiranpentu.Tyyne
Tyyne oli hieman tuoreempi tuttavuus. Lappalaislähtöinen paimenkoiraemäntä kulkee niin pienempien kuin myös isompien kavereiden vauhdissa vaivattomasti, vaikka suupielestä välillä roikkuisikin tippa mähmää. Kyllähän se kuola paremmissakin piireissä välillä valuu.. ;) -- Tyyne sopii luonteeltaan porukkaan hyvin ja tulee nätisti toimeen kaikkien kanssa.

Aaretti
Aaretti on sekarotuinen, terrierimäinen tehopakkaus. Mikäli en aivan väärin muista, ikää on kaverille kertynyt noin puoli vuotta ja vauhtia on välillä kahdenkin koiran edestä. Arska ja Wilma kisaavat ja painivat joka kerta kun toisiaan näkevät, ilman mitään ongelmia. Jahtaajan ja jahdattavan roolit vaihtuvat tiheään.


Aaretin kanssa asuu Kelmi ja tämä tapaus on ikäänkuin porukan äitikoira (oikeammin ehkä isikoira), joka ilmoittaa haukkumalla mikäli meno meinaa yltyä liian mahdottomaksi. Tosin, välillä Kelmillä itselläänkin on vauhtia vaikka naapureille jakaa, mutta ei saa keskittyä liikaa sivuseikkoihin..

Kelmillä vauhti päällä


Wilma tutustuu Remuun.
Arskan kanssa leikitään tosissaan.Ja taas mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti