tiistai 11. toukokuuta 2010

Makroharjoitukset jatkuu...

Makroilu on vaikeaa. Ainakin tämmöiselle aloittelijalle. Muurahaisetkin ovat niin penteleen pieniä, että...prkl.

No, pitää sitä kuitenkin yrittää. Näitä kavereita kun löytyy lähimetsästä vähällä vaivalla, niin sen puoleen sopivat makroharjoittelun kohteeksi hienosti. Aiemmista sähellyksistä "viisastuneena" pistin hieman salamavalaistusta avuksi ja rakentelin depronista DealExtremen halpissalaman ympärille minikokoisen softboksin. Salaman kaverina on saman firman orjakenno ja kokonaisuudelle ei tullut hintaa toimituksineen kuin noin kympin verran. Eli halapaa ku keskihintainen saippua.

Murkku kun on sen verran pieni, että putkea ja loittoa joutuu olemaan sopivasti. Tämän postauksen kuvat on napsittu Tamron SP 90mm 1:2.5 Adaptall 2-makroputkella, joka sellaisenaan pääsee suurennossuhteeseen 1:2. Sen taakse veivasin kokonaiset 68 millimetriä loittoa, jolloin työskentelyetäisyys pienentyi noin viiteen senttimetriin ja suurennossuhde kasvaa yli 1:1-suhteeseen.


Näistä kokemuksista viisastuneena on ajatuksena kehitellä jonkinlainen "ötökkästudio", kunhan saan opinnäytetyön purkkiin ja rahatilanteen stabiloitua päivätyön muodossa. Noita BY-18-halpasalamoita + orjakennoja löytyy hyllystä useampi kappale (kun kolmen kipaleen setissä ostettuna DX:n hinnat laskevat entisestään, kunhan muistaa painaa ostoskorissa "Enable BULKRATE prices"). Joskohan sitä ehtisi virittelemään hommat kuntoon jo lähiviikkoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti